Cookie Consent by TermsFeed Matregion Nordland - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Matregion Nordland

Regional plan for landbruket i Nordland sier vi skal satse på tradisjonelt landbruk, reiseliv og lokalmat. 

Fylkeskommunen arbeider innenfor matsektoren for å løfte fram nordnorske råvarer og mattradisjoner,  men også for økt verdiskapning for arktisk mat gjennom ulike nettverk. 

Susanne Forsland

Nordland fylkeskommune har arbeidet innenfor matsektoren med satsing på Nordnorsk kompetansesenter for MAT,  der hensikten er å løfte fram nordnorske råvarer og mattradisjoner.

Det jobbes nå med et forprosjekt med European Region of Gastronomy (ERG), som skal legge en plan for hvordan det skal jobbes med forankring av et endelig hovedprosjekt.  En europeisk status som dette vil løfte det nordnorske kjøkkenet.

Les mer om ERG her.