OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Privatisteksamen

Du kan nå melde deg opp til privatisteksamen.
Fristen for oppmelding er 1. februar klokken 23:55

Meld deg opp til privatisteksamen

Du er her:

Beiarmat med to nye "Spesialitet"s-benevnelser!

Beiarmat har gått gjennom prosessen for å få Spesialitetsmerket for sine to oster Geitsæter - røkt geitost og Beiarværing - vellagra geitost, og ble i dag kronet med heder og ære under åpningen av Grüne Woche for å ha fullført arbeidet.

Hanne Sofie Trager

Spesialitetsmerket utdeles av Norsk Mat,  og ostene vurderes nøye av en egen fagjury, som lukter, smaker og smatter seg igjennom alle innsendelser. Klare og strenge kriterier gjør at ikke alle går igjennom fagjuryens nåløye. De er ekspertene som velger ut hvilken ost som skal få bruke merket blant alle de ulike ostetypene som produseres i Norge. 

Hanne-Sofie Trager

Ostene med Spesialitetsmerket er det beste av det beste av norsk ost. Merkeordningen viser vei til nydelige oster fra både små og store produsenter: Herlig myk chevre, moden rødkitt, geitost, kuost, blåskimmel, raklettost og brunost. Og nå er altså Beiarn satt på kartet for sine to fantastiske oster.

Norsk Mat

Norge er blitt en ostenasjon av rang og har vunnet Oste-VM to ganger. Begge ganger med en ost som var stolt bærer av Spesialitet- merkeordningen for unik smak. Og hvem vet…Kanskje skal en av disse fantastisk gode ostene en gang ende i Oste-VM! Gratulerer til Beiarmat og Jørgen Storhaug og Andre Kristoffersens for innsatsen for å heve matkulturen i Beiarn, Nordland og Norge!