Cookie Consent by TermsFeed Går mot løsning for tomt til ny storstue - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Går mot løsning for tomt til ny storstue

–Vi er på veg til å finne en god løsning for tomt til ny storstue for Bodø/Glimt, sier fylkesråd for utbygging og eiendom, Lise Henriette Rånes. Hun ser fram til å få på plass en storstue og arena i Nordland som kan huse både internasjonale kamper og landskamper.

Bilde av fotballspillere i gul drakt som feirer. - Klikk for stort bildeDet kan bli ny storstue i Nordland idrettspark for Glimt-spillerne i 2027. Niklas Aune Johnsen/Bodø/Glimt

Bodø/Glimt har jobbet med planene om ny stadion i flere år, men den siste tiden har behovet blitt mer akutt. Både fordi klubben har fått ny elitesatsing for kvinner, og fordi deler av dagens stadion er i elendig forfatning.

–Akkurat som Bodø/Glimt har vi ambisjoner om å få flere og større arrangementer til Nordland. Både landskamper, internasjonale fotballkamper både for kvinner og menn, store konserter og andre større arrangementer vil bli mulig med en slik stadion. At det også gir bedre muligheter for elitesatsing for kvinner, og motivasjon og tilgang på kompetanse for andre klubber i hele Nordland er premisser som gjør at vi stiller oss svært positive til å finne en god løsning, sier Rånes. Hun mener en slik stadion er et viktig bidrag til å skape et levende og attraktivt fylke der folk vil bo, jobbe og trives.

Økonomisk bærekraftig 

Det blir sett på flere mulige løsninger for hvordan Bodø/Glimt kan få disponere tomta på Thalleåkeren i Bodø. Ved et salg vil dagens tomteverdi ligge på rundt 81 millioner kroner ifølge estimatene. Dette vil imidlertid være utfordrende for klubben å få til økonomisk, ifølge Rånes. 
–De som har kjennskap til Glimts økonomi vet at den er solid til fotballklubb å være. Imidlertid har ikke klubben så enorme økonomiske muskler som mange tror. Derfor ser vi på løsninger som kan være mer bærekraftig for klubben, sier fylkesråden. Etter litt planlegging og videreutvikling av det opprinnelige konseptet har Bodø/Glimts nye stadionområde nå fått navnet Nordland idrettspark. Her lover klubben et bredere tilbud til idretten i Nordland, noe Rånes synes er viktig. 
–Glimt er en klubb for hele Nordland, og dette vil være en stadion for hele Nordland. Det vil styrke Nordland sitt omdømme nasjonalt og internasjonalt, mener hun.

Mulig løsning

Bilde av kvinne som holder en fotball på foran et mål. - Klikk for stort bildeFylkesråd Rånes legger ballen på plass for nye Nordland idrettspark. Nordland fylkeskommune

Rånes skisserer nå en løsning der Glimt kan få disponere tomta gjennom en årlig festeavgift, eventuelt med en utkjøpsklausul. Lovligheten av dette må utredes av jurister, men fylkesråden har per i dag tro på en slik løsning.

–Inntektene for fylkeskommunen vil totalt sett bli rimelig like, men for Bodø/Glimt innebærer det at utgiftene blir fordelt over mange flere år. Da vil ikke engangskostnaden bli så stor at den går ut over andre deler av drifta, mener Rånes. Hun viser til at det finnes flere eksempler rundt om i verden på at bygging av ny stadion har gått ut over sportslige prestasjoner, blant annet for en av klubbene som gjestet Aspmyra så sent som i fjor, engelske Arsenal. Der tok det 17 år fra ny stadion var på plass til klubben igjen presterte på gammelt nivå sportslig.

–Bodø/Glimt har de siste årene vist at det går an å komme fra klubber i Brønnøysund, Hattfjelldal, Narvik og Bjerka og både spille og vinne mot verdensstjerner. Nå er de også i ferd med å ta kvinnefotballen i Nordland til et nytt nivå, der Glimt står med 7 strake seire i 1. divisjon i år, det imponerer, sier Rånes.

Bolyst og blilyst i Nordland

Hun mener vi må passe på at det skal få fortsette å gro i fotballen i Nordland og i nordlandssamfunnet, og at det blant annet kan gjøres gjennom at det offentlige bistår med gode rammebetingelser.
–Det skal vi gjøre på samme måte som fylkeskommunen jobber for andre deler av næringslivet og frivilligheten i Nordland. Skal vi lykkes, må vi jobbe sammen. Er det noe vi er gode på i Nordland, så er det nettopp det å stå sammen om de store tingene, avslutter Rånes.