OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

I dag fikk Lofotlam PGI-status

Under Grüne Woche i Berlin tildeles Lofotlam den beskyttede betegnelsen PGI som tredje produkt fra Norge.

Bodil J. Pedersen

Norge har nå endelig fått på plass sin tredje europeiske PGI, når Lofotlam får tildelt denne statusen under årets Grüne Woche i Berlin 17. januar. Fra før har Tørrfisk fra Lofoten og Fenalår fra Norge fått den samme statusen.

PGI betyr Protected Geographical Indication og innebærer en beskyttet geografisk status som medfører økt anerkjennelse og økte muligheter for økonomisk vekst. Kulturell bevaring er også en komponent i det hele, men viktigst er de økte eksportmulighetene som en slik status gir. Lofotlam er alt i gang med jobben mot det italienske markedet og det er forventet store synergieffekter i samarbeidet med tørrfiskprodusentene.

Hanne Sofie Trager