Cookie Consent by TermsFeed Innovativt prosjekt for bærekraftig matproduksjon får støtte - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Innovativt prosjekt for bærekraftig matproduksjon får støtte

Grayn AS, i samarbeid med Sintef Helgeland og NORUS, har blitt tildelt 450 000 til prosjektet «DIGIPROD- Digital produktpass for lokal bærekraftig matproduksjon».

Ku som tygger. Foto - Klikk for stort bilde

 

 

Prosjektet tar sikte på å utvikle en open-source løsning for innsamling av data som vil hjelpe lokale matprodusenter med å analysere og optimalisere verdikjeden sin. I tillegg til å hjelpe dem å jobbe effektivt med klimagasskutt og bærekraftige produksjonsmetoder.

- Ved å støtte dette prosjektet, tar vi et skritt mot en mer bærekraftig fremtid for matproduksjon i Nordland. Prosjektet vil gi lokale produsenter kompetanse slik at de blir mer konkurransedyktige i en stadig mer digital og grønn økonomi sier Arne Ivar Mikalsen, fylkesråd for samfunn, kultur og miljø.

Og fortsetter

- Med nye EU-reguleringer på horisonten er det viktigere enn noen gang at våre lokale produsenter er forberedt til å møte internasjonale miljøkrav og dokumentasjonsbehov. DIGIPROD – prosjektet er et viktig skritt i denne retningen, og har i tillegg stor overføringsverdi til andre næringer.

 

Les dokumentet til saken