Cookie Consent by TermsFeed Lofoten de grønne øyene møtte Arendal - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Lofoten de grønne øyene møtte Arendal

To dresskledde menn med seilbåt i bakgrunnen - Klikk for stort bildeRemi Solberg og Fredric Persson snakket fram Lofoten de grønne øyene under Arendalsuka. Thor-Wiggo Skille

Under Arendalsuka ble Lofoten de grønne øyene profilert med temaet «Postkort eller pilot». – Vi går foran gjennom Lofoten de grønne øyene, og det er vel nokså tydelig at vi mener vekstprogrammet er en pilot i norsk sammenheng, sier fylkesråd Fredric Persson, som deltok i debatten.

– Dette handler om samarbeid – at alle kommunene i Lofoten får verktøyene som trengs når vi skal skape fremtidens, grønne Lofoten, underbygger ordfører i Vestvågøy, Remi Solberg.

 

Besøksbidrag

Turistskatt eller besøksbidrag som man ønsker å kalle det, var også tema under

Tre damer og to menn i paneldebatt. - Klikk for stort bildeFredric Persson mener Lofoten de grønne øyene er en nasjonal pilot som kan gi store ringvirkninger også for andre regioner. Thor-Wiggo Skille

seansen i Arendal. Ordfører Solberg er glad for at det er politisk enighet om at dette må innføres.

– Besøksbidrag er i dag en helt vanlig måte å skaffe midler til å lage god infrastruktur for alle som ønsker å besøke oss. Dette gjør de over store deler av verden, nå er det på tide at vi også innfører dette besøksbidraget, sier Solberg.

 

– Et viktig prosjekt for Nordland

Fylkesråd Persson er glad for at Nordland fylkeskommune har vært solid med fra starten i å bygge opp merkevaren og vekstprogrammet Lofoten de grønne øyene.

– Dette er en gjennomgående måte å tenke grønn utvikling. Vi har valgt å støtte prosjektet økonomisk. Men ikke minst ser vi at dette er en systematisk måte å legge bærekraft i bunnen på all utvikling som skjer i Lofoten. Dette kan svært godt kopieres til andre fylkeskommuner og regioner, sier Persson.

 

Areal- og naturregnskap

Tre damer og to menn i paneldebatt. - Klikk for stort bildePaneldebatt om hva som skal til for å lykkes med Lofoten de grønne øyene. Thor-Wiggo Skille

Som en videre byggekloss i arbeidet med Lofoten de grønne øyene, har fylkesrådet også gitt midler til et forprosjekt på naturregnskap for Lofoten og samarbeider nært med kommunene om utarbeidelse av et arealregnskap.

– Her går Lofoten foran med støtte fra fylkeskommunen. Gjennom et nært samarbeid med lofotkommunene kan vi overføre erfaringene til de andre regionene i Nordland. Dette er en unik pilot som kan få stor betydning både for Nordland og Norge, poengterer Persson. 

 

Bygger på fakta

Ordfører Solberg mener man trenger fakta å bygge utviklingen av Lofoten på.

– Da trenger vi systematisert kunnskap. Dette kan høres overordnet og litt svevende ut. Men vi må som sagt jobbe systematisk og kunnskapsbasert. Derfor er et areal- og naturregnskap viktig når vi skal avgjøre hvordan vi bygger Lofoten videre. Og dette har vi nå fått fortalt til nasjonale politikere her under Arendalsuka, avslutter ordfører Remi Solberg.