Cookie Consent by TermsFeed millioner til Sjunkhatten - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Millionbeløp til Sjunkhatten folkehøgskole

Fylkesrådet bevilger 4,5 millioner kroner til Fauna KF for å fullføre prosjektutviklingen for Sjunkhatten folkehøgskole. - Fylkesrådet ønsker med denne bevilgningen å hjelpe Sjunkhatten over forprosjektfasen slik at det er mulig å få statlig finansiering, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Smilende mann og kvinne på en kaifrint med hav og fjell i bakgrunnen. Foto, - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide og fylkesrådets nestleder Svein Øien Eggesvik. Thor-Wiggo Skille

Arbeidet med Sjunkhatten folkehøgskole har nå pågått i over ti år, og fylkesrådet slår fast at prosjektet ikke kommer videre uten at dette arbeidet er gjennomført. 
-Fylkesrådet ønsker meget sterkt at Sjunkhatten folkehøgskole blir realisert. Skolen vil bli et unikt tilbud, også i nasjonal sammenheng, siden den legger til rette for å gi alle unge mennesker økt evne og motivasjon til å delta aktivt i samfunnet. Skolen skal ha gode og tilpassede fasiliteter til unge mennesker, uavhengig av forutsetninger, sier fylkesrådets nestleder Svein Øien Eggesvik, og viser til fylkeskommunens overordnede mål om at samfunnet skal gjøres tilgjengelig for alle, og at ingen utsatte grupper skal diskrimineres. 
-I dag opplever unge med funksjonsnedsettelser at det ikke eksisterer et reelt folkehøgskoletilbud som er tilrettelagt for deres behov, sier Eggesvik. 

 Undersøkelsen «Folkehøgskolen – ett år for alle?» viser at det følger store gevinster av et år på folkehøyskole. Spesielt i overgangen til voksenlivet, der man skal bli kjent med, utvikle og stole på egne ressurser. 
-Unge som trenger bistand eller et tilgjengelig opplærings- og bomiljø opplever i praksis tilbudet som svært begrenset. I så måte er Sjunkhatten folkehøgskole et viktig instrument for fylkeskommunens satsing på ung inkludering. Dette er kort sagt et kjempeviktig prosjekt for oss i fylkesrådet, poengterer fylkesrådslederen.

 Andre som er med og finansierer arbeidet er Fauske kommune og Iris-fondet, med et beløp på tre millioner hver. Med en omdisponering av et tidligere tilskudd fra fylkeskommunen på 1,8 millioner kroner blir kostnadsrammen for forprosjektet på til sammen 12,3 millioner kroner.