Cookie Consent by TermsFeed Musikk i Nordland sine arrangementer under Vinterfestuka - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Musikk i Nordland sine arrangementer under Vinterfestuka

To damer med hånden i siden står forran fem menn. Alle  kledd ut som rallare. Bak dem er et fjell med snø. Sort hvit bilde med teksten Byen som forsvant - Klikk for stort bilde

«Byen som forsvant» 

8. og 9. mars

"Byen som forsvant" er en musikalsk forestilling skapt av det svenske ensemblet Ådalsbandet i samarbeid med Musikk i Nordland og Vinterfestuka.

Denne unike konsertforestillingen kombinerer kraften av musikk og den rike dybden av historie som finnes i vår region med utgangspunkt i dens tette forbindelse med Ofotbanen. Det er et lydlig minnesmerke, basert på sannheter, myter og fri fantasi, som utforsker rallarenes historie, en underkommunisert historie om et norsk og nordnorsk industrieventyr der Rombaksbotn gikk fra kun å være to gårder til å bli en blomstrende by med mange hundre innbyggere på mindre enn ti år. For så å forsvinne nærmest på et blunk – i løpet av ett år.

 

 

Ung mann. Logo til Musikk i Nordland og teksten Vinterfestuka - Klikk for stort bilde

«Herkedal»

10. mars

Øystein Herkedal Hegvik er 23 år gammel og kommer fra Ørland ute i havgapet av Trøndelagskysten. Da Øystein debuterte som 18-åring var han fortsatt usikker på hvem han skulle være, og etter kun noen utgivelser tok han en pause for å finne seg selv i musikken. Etter et år på Stargates skole Limpi og utallige timer i studio har han endelig funnet sitt uttrykk. Musikken til Herkedal kan best beskrives som historiefortellende og nær. Låtene hans formidles med en særegen, kraftig, men samtidig sårbar stemme. Herkedals første utgivelse, EP-en «Wild Raspberries & Plum Trees» gir en smakebit på hva som kommer.

Med Musikk i Nordland på laget kommer Herkedal med band, sammen med en utvidet besetning spesielt for denne konserten, for å presentere allerede utgitt, samt helt ny musikk. Musikken er komponert og arrangert av prisbelønte Kristoffer Lo og Herkedal selv. Dette blir en uforglemmelig konsertopplevelse fylt med magi, lidenskap og hele følelsesregisteret.

 

 

fire små bilder satt sammen på en bakrunn med gradiert farger fra turkis til lilla. Med teksten Kulturkonferanse i nord. Meetingpoint 2024 en dialog mellom ungdom ig aktlrer i kulturbransjen - Klikk for stort bilde

«Kulturkonferanse i Nord»

12. mars

MEETING POINT –en dialog mellom ungdom og aktører i kulturbransjen som arbeider med å nå ungdom.

Kulturkonferanse i Nord 2024 er i sin helhet satt av til å møte ungdommen, både som deltakere og som vår samarbeidspartner for planlegging og gjennomføring.

Målgruppe:
Ungdom som er interessert i at ting skjer og vil påvirke og medvirke til utvikling
Aktører i kulturbransjen som jobber med eller ønsker å nå ungdom (festivaler, kulturinstitusjoner, kulturhus, arrangører/scener og frivillig kulturliv)

Kulturkonferanse i Nord 2024 er i sin helhet satt av til å møte ungdommen, både som deltakere og som vår samarbeidspartner for planlegging og gjennomføring.
Målgruppe:
Ungdom som er interessert i at ting skjer og vil påvirke og medvirke til utvikling
Aktører i kulturbransjen som jobber med eller ønsker å nå ungdom (festivaler, kulturinstitusjoner, kulturhus, arrangører/scener og frivillig kulturliv)

Kulturkonferanse i Nord 2024 er i sin helhet satt av til å møte ungdommen, både som deltakere og som vår samarbeidspartner for planlegging og gjennomføring.


Målgruppe

Ungdom som er interessert i at ting skjer og vil påvirke og medvirke til utvikling
Aktører i kulturbransjen som jobber med eller ønsker å nå ungdom (festivaler, kulturinstitusjoner, kulturhus, arrangører/scener og frivillig kulturliv)


Program:

Under Meeting Point 2024 guides deltakerne gjennom dagen av ungdommene selv. Med seg på laget har de fått med seg stylisten Erlend Elias Bragstad og den profilerte bryteren Fritz Aanes, også kjent fra sin podcast og snapshow «Homsen & Bomsen». Det blir både humor og alvor når de tar oss gjennom 3 hovedtemaer for dagen:
Medvirkning – hva er det?
Mangfold – hvordan nå alle?
Markedsføring – hvor når du oss?

Her blir det bl.a. temainnlegg med Kulturtanken, Kulturdepartementet, Festspillene i Nord Norge-NUK, Narviksenteret og Bodø 2024.
Vi skaper et CaseRoom med dialog og løsninger der ungdommene presenterer ulike case de har jobbet med innenfor markedsføring, media og integrering. Det blir kulturelle innslag, denne gangen med regionens egne musikkelever fra Narvik vgs. og artisten Hkeem!
Konferansen er et trepartssamarbeid mellom Vinterfestuka, Narvik kommune og Musikk i Nordland. I 2024 har vi satt sammen en prosjektgruppe representert med ungdommer fra valgfag musikk, valgfag media, valgfag markedsføring, valgfag sal og scene, integreringsklassen og Ungdomsrådet i Narvik og Ungdommens fylkesråd.
Rebekka Brox Liabø er hentet inn som prosessleder og har gjennomført 2 workshops med prosjektgruppa. Her har ungdommen planlagt program og gjennomføring av konferansen. Liabø er kjent for sitt kreative og brede arbeid med å gjøre kultur tilgjengelig for alle. Med prosjektet «Snakk for deg sjøl» har hun hjulpet ungdom med å sette ord på utfordringer knyttet til skole, ungdomstid og frafall. Gjennom prosjektet «Hær e Æ!» samler hun ungdom fra hele verden, og skaper et fellesskap som ungdommen selv beskriver som «en ekstra familie». Liabø har også initiert et nettverk, Brobyggeren, hvor flere av Tromsøs kulturaktører samles for å styrke mangfold og kompetanse. Rebekka Brox Liabø er utdannet pedagog og hun har stor erfaring med å arbeide med ulike målgrupper både gjennom DKS og egne prosjekter.


Vi ønsker dere velkommen til å høre ungdommens stemmer på tema som er relevant for alle oss som ønsker en dialog om hvordan vi som kulturformidlere kan bli god på å la ungdommen påvirke og medvirke!


Produsent og arrangør av Kulturkonferanse i Nord:
Vinterfestuka, Narvik kommune og Musikk i Nordland med støtte fra Bodø 2024 og Ung2024.


 

Ung mann og kvinne i strikket genser i vinterlandskap - Klikk for stort bilde

«Moddi+Kajsa Balto»

12. mars

Márkomeannu og Musikk i Nordland presenterer: Moddi + Kajsa Balto
Visesangeren Moddi vokste opp på Senja med østlandsk mor. Kajsa Balto tilbragte barndomsårene midt i Oslo med samisktalende far. Nå møtes de to sangerne for første sang gjennom musikken.


Hva betyr det å høre til? Både Pål Moddi Lue og Kajsa Balto har gjennom hele livet brukt musikken til å utforske spørsmål om identitet og tilhørighet. Når den samiske festivalen Márkomeannu i Evenes i år feirer 25-årsjubileum, gjør de det ved å invitere de to artistene til en og samme scene hvor det nordnorske og det samiske får rom til å komme hverandre i møte.


«Det blir første gang jeg synger mer enn bare noen få ord på samisk», forteller Moddi entusiastisk. «Bestemor kunne telle til ti, men ville ikke fortelle meg hvor hun hadde det fra. Gjennom oppveksten har jeg nok hatt mer innflytelse fra Bærum, hvor
mamma er fra, enn fra det samiske og forsåvidt også det nordnorske.»
Sangeren Kajsa Balto har også vokst opp i et spenn mellom identiteter. På Sandaker i Oslo lærte hun å snakke samisk av foreldrene sine, og har fortsatt å bruke musikken
og joiken til å utforske sin egen samiske bakgrunn.
«Jeg har brukt store deler av livet mitt på å forstå at det er mange måter å være samisk på. Jeg unner alle å bli trygge i seg selv, og å kunne føle tilhørighet og samhold.»
På den kommende turneen møtes Moddis nordnorske viser og Baltos samiske sanger til en konsert hvor språkene, stemningene og historiene fra de to artistene utfyller hverandre og dytter hverandre videre. Konsertrekka sparkes i gang under Vinterfestuka i Narvik, slynger seg så gjennom markesamisk område langs
fylkesgrensen mellom Troms og Nordland.
Turneen er støttet av Sparebank 68° Nord og Kulturdirektoratet.
—-

På scenen

Aleksander Sjølie – gitarer
Karoline Bjørhei – trommer
Ragnhild Tronsmo – cello
Kajsa Balto – sang og joik
Pål Moddi Lue – sang



Márkomeannu ja Musikk i Nordland presentere: Moddi + Kajsa Balto Viisálávlu Moddi šattai bajás Sáččás nuortanorgalaš etniin. Kajsa Balto fas šattai bajás gasku Oslo áhčiin gii hálai sámegiela. Dál soai deaivvadeaba vuosttaš háve musihka bokte.


Maid mearkkaša gullevašvuohta? Sihke Pål Moddi Lue ja Kajsa Balto leaba olles eallima geavahan iežaska musihka dasa ahte suokkardit jearaldagaid čadnon identitehtii ja gullevašvuhtii. Go sámi festivála Márkomeannu Evenáššis dán jagi ávvuda 25 jagi, de sii bovdejit dan guokte artistta seamma lávdái, ja nu Davvi-Norga ja Sápmi beassaba deaivvadit.
“Dál vuosttaš háve áiggun lávlut eanet go dušše moadde sáni sámegillii”, muitala Moddi áŋgirit. “Áhkku máhtii lohkat logi rádjái, muhto ii son háliidan muitalit munnje gos son lei dan oahppan. Bajásšattadettiin soaitá Bærum, gos eadni lea eret, váikkuhan munnje eanet go Sápmi ja maiddái Davvi-Norga.”


Lávlu Kajsa Balto lea maid bajásšaddan guovtti identitehta gaskkas. Sandakeris Oslos son váhnemiin oahpai sámástit, ja son lea geavahan musihka ja luođi joatkit iežas sámi duogáža suokkardeami. “Lean geavahan stuorra oasi eallimis ipmirdit ahte lea máŋga vuogi leahkit sápmelaš.
Mun udnon buohkaide šaddat oadjebassan iežas identitehtas, ja dovdat gullevašvuođa ja oktavuođa.” Boahttevaš turneas Moddi Davvi-Norgga ja Baltto sámi lávlagat bohtet oktii konsearttas gos artisttaid gielat, miellalágit ja muitalusat dievasmahttet nuppit nuppiid
ja maiddái hoiget nuppit nuppiid ovddos guvlui. Konseartaráidu álggahuvvo Vinterfestukas Áhkánjárggas, mohkkasa márkosámi guovllu čađa Romssa ja Nordlándda fylkkarájá lahka.
Prošeavtta juolludeaddjit leat Sparebank 68° Nord ja Kulturdirektoratet.

Lávddis

Aleksander Sjølie – gitárat
Karoline Bjørhei – rumbbut
Ragnhild Tronsmo – cello
Kajsa Balto – lávlun ja juoigan
Pål Moddi Lue – lávlun

 

To portretter lint inn i samme bilkde. Et av en mann oog et av en dame. Gjennomsiktig hvit stjerne . Sort/hvit - Klikk for stort bilde

«Svartstjerne»

13. mars

Anneli Drecker og Kjetil Solberg med musikken fra Bowies siste album Blackstar.

David Bowie er et av våre store pop-ikon. Stilskaper, låtskriver, tekstforfatter, maler og skuespiller. Bowie nådde bredt ut med sin musikk og sine konsepter, fra musikknerder til folk flest i minst 3 generasjoner.

Nå får publikum mulighet til å oppleve den fantastiske musikken, framført av Anneli Drecker og Kjetil Solberg med et stort nordnorsk band i ryggen. De urbant ramsalte tekstene blir levert både på originalspråket, på Bowies egendefinerte lingo og på nordlandsk. Premieren på «Svartstjerne» fant sted på Nordlysfestivalen i fjor, og solgte ut i løpet av en uke.
Svartstjerne er et samarbeid mellom Vinterfestuka, Scene Nord, Musikk i Nordland.