Cookie Consent by TermsFeed 80 prosent har fått læreplass - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Over 80 prosent har fått læreplass

Smilende gutt kobler sammen masse ledninger. Foto. - Klikk for stort bildeIT-lærling med full kontroll over ledningene. Thor-Wiggo Skille

Per 30. august har 947 av årets 1148 søkere i Nordland fått seg læreplass, det vil si en andel på 82,5%. Blant søkere med ungdomsrett er andelen med landet lærekontrakt hele 84,7%.

Smilende mann framføo fjøs - Klikk for stort bildeFylkesråd for utdanning og kompetanse Fredric Persson. Susanne Forsland

– De gode formidlingstallene så tidlig er et resultat av et godt og tett samarbeid mellom de dyktige folkene på fag- og yrkesopplæring i fylkesadministrasjonen, formidlingskoordinatorene ute på skolene og opplæringskontor/selvstendige lærebedrifter, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Fredric Persson. Han gir også stor honnør til nærings- og samfunnslivet i Nordland som tar inn lærlinger
– Det er en forutsetning for at ungdommene våre skal få den utdanningen og den jobben de drømmer om. Det er bare å appellere til bedrifter, næringsliv og offentlige institusjoner om at det fortsatt er mulig å ta imot lærlinger og/eller lærekandidater utover høsten, sier Persson.

 Alle gjenstående søkere med ungdomsrett og læreplass som førsteønske fikk 1. august tilbud om alternativ vg3 i skole. 
 
–Det var 28 søkere som takket ja til tilbudet, men vi vet av tidligere erfaring at disse nå kan være eller vil bli formidlet ut til læreplass før skolestart. 14 takket nei til tilbudet. Vi kontakter de som ikke svarer på tilbudet per telefon. De fleste vi har fått kontakt med, har enten fått læreplass, har kontrakt vi ikke har registrert, ønsker ikke tilbudet, takker ja til tilbudet i etterkant eller har andre planer som eksempelvis militærtjeneste, folkehøgskole, påbyggingsår eller annet, sier konsulent ved utdanningsavdelingen Hilde Sandberg Nilsen.
Hun legger til at behovet for nye lærebedrifter i Nordland nå er størst innen helse/oppvekstfag og elektro/datateknologi.