OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Bli med på kurset i bærekraftig besøksforvaltning og levende lokalsamfunn

Nå har du mulighet for å ta kurs i besøksforvaltning. Kurset arrangeres av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og gjennomføres med 3 samlinger i løpet av 2025. Påmeldingsfrist er 10. februar 2025.

4 personer går med ski på ryggen opp en bratt bakke. Fjord og fjell i bakgrunnen - Klikk for stort bilde Frode Sandbeck/www.nordnorge.com/Vågan

Dette kurset ble utviklet i samarbeid mellom pilotprosjektet på besøksforvaltning og NMBU og arrangert for første gang i Nordland i 2021. Nå gjennomføres kurset for tredje gang og det åpnes opp for studenter fra hele landet.

Målet med kurset er å øke kompetanse hos kommunale planleggere og andre aktører i offentlig og privat virksomhet, spesielt de som har ansvar innen areal- og miljøforvaltning, friluftsliv, reiseliv og samfunnsutvikling. Kurset vil være relevant både for kommuner som opplever mye turisme, gjerne på enkelte steder eller på noen tidspunkt i løpet av året, men også for områder som har lite besøk og ønsker mer turisme, hvor man kan utvikle bærekraftige reiselivsnæring fra starten av. Kurset vil i tillegg være relevant for nasjonalparker og verneområder hvor det er aktuelt å utvikle og forbedre besøksstrategier. Det samme gjelder for statlig sikrede friluftsområder, verdensarvområder og kulturminneforvaltning.

Kurset gir 10 studiepoeng ved gjennomført eksamen. Undervisningen består av 3 dagers samlinger i mars, juni og november 2025. Første samling arrangeres på Ås, siste samling i Trysil, mens samlingen i juni er digital. Mellom samlingene blir det lagt til rette for gruppediskusjoner og veiledning. Eksamen bedømmes ut fra to innleveringsoppgaver - en gruppeoppgave og en individuell fordypningsoppgave. Problemstillingen kan knyttes opp til eget sted eller egne arbeidsoppgaver. 

Kurset koster 26 000,- og kursavgiften inkluderer undervisning og eksamen samt lunsj alle dager. Deltakerne må i tillegg dekke utgifter til reise, opphold og kurslitteratur.

Påmeldingsfrist er 10. februar 2025. Meld deg på her: Kurs: Bærekraftig besøksforvaltning og levende lokalsamfunn