Cookie Consent by TermsFeed Fornøyd med Kleiva-plan - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

H: Fornøyd med Kleiva-plan

– Fylkesrådet legger nå opp til å oppgradere Sortland videregående skole avdeling Kleiva til det nivå skolen fortjener, også sett i forhold til Marka i Mosjøen, sier fylkestingsrepresentant Beate Bø Nilsen.

Kvinne med langt, lyst hår og kort pannelugg. Stort sølvfarget smykke, svart, tynn jakke og blåmønstret topp. Står foran kopperfarget vegg. - Klikk for stort bildeFylkestingsrepresentant Beate Bø Nilsen fra Høyre. Thor-Wiggo Skille

I dag ble saken «Helhetlig planlegging og utvikling av Kleiva naturbruksskole» behandlet i fylkestinget. Fylkestingsrepresentant Bø Nilsen er tilfreds med at det nå legges opp til høyt tempo i gjennomføringen av planlagte tiltak ved skolen.

Blått rom

– Fylkesrådet viser nå en gjennomføringskraft som vi ikke har sett tidligere. Det slås blant annet fast at det blå rommet skal igangsettes snarest. Det er meget bra og helt nødvendig at dette viktige arbeidet nå kommer i gang, sier Bø Nilsen

Undervisningstillatelser

– Jeg vil gi en ekstra kudos til fylkesråd for utdanning Joakim Sennesvik for å gripe tak i fornyelse av undervisningstillatelsen knyttet til skolen Dette vil sikre at inntektene kommer elevene til gode gjennom årlige lokale tildelinger som skal sørge for oppdatert utstyr og gi den beste undervisningen, sier Bø Nilsen.

Hun er også fornøyd med presiseringen om at inntekten fra eksisterende undervisningskonsesjon knyttet til Sortland VGS, tilfaller skolen og disponeres av skolen i tråd med avtalen mellom Nordland fylkeskommune, Sortland Videregående skole og oppdrettsnæringen.

– I avtalen står det at «Midlene fordeles av Sortland videregående skole med tanke på å styrke og utvikle kvaliteten i naturbruk- og akvakulturutdanningen, og sikre fremtidig rekruttering til denne. «Rutiner for forvaltning og fordeling av inntekter fra undervisningstillatelser for videregående opplæring i akvakultur» blir revidert slik at de sammenfaller med avtalen som er gjort med næringa og som er grunnlaget for godkjennelsen til Fiskeridirektoratet. Det lages en lokal modell for fordeling, der næringslivet og ansatte ved skolen er representert. Dette skal iverksettes senest høsten 2024.

Stedlig ledelse

– Det er ikke bestandig at ressursfordelingsmodellen fungerer optimalt. Derfor vil man påpeke følgende
-    Skolen får spesielle tillegg som skal kompensere for økte kostnader knyttet til undervisningen. Derfor forutsetter vi at disse midlene utelukkende skal brukes på gårdsdriften, poengterer Nilsen.

– Det er også positivt at fylkesrådet vil sikre en stedlig ledelse på Kleiva, slik man har på Marka. Den vil ta ansvaret for den helhetlige utviklingen for blå og grønne fag, påpeker Nilsen.

Internat kommer på slutten av perioden

Beate Bø Nilsen er ikke like fornøyd med at det er satt av 49 millioner til nytt internatr, Byggingen av internatet skal skje i slutten av perioden.
– Dette er for lite penger,. Her tror jeg vi må tenke nytt, og se på annen type finansiering knyttet opp mot forskningsmiljøene ved Kleiva, og kanskje vurdere innovative, sirkulære prosjekter som for eksempel økohus, avslutter Bø Nilsen